Căutăm Învățătoarea Anului 2021

Spunem start campaniei „Învățătoarea Anului 2021" și vă invităm pe voi, părinții, să propuneți pe "www.invatatoareaanului.ro o învățătoare/educatoare sau un învățător/educator care s-a remarcat prin modul în care a abordat școala în ultimul an, în plină pandemie.

Cine poate fi Învățătoarea Anului?

Orice cadru didactic din învățământul primar, indiferent că predă în sistemul educațional de stat ori privat. Poate fi învățător sau învățătoare , educator sau educatoare. Poate să fie din orice colț al României, de la sat sau de la oraș, de orice vârstă, etnie sau naționalitate.

Scopul campaniei este de a scoate în față oameni care au ales să facă din meseria de educator o misiune, o menire. Învățătoarea are după părinți rolul cel mai important în viața unui copil.

Părinții sunt invitați să trimită propunerea lor online, completând formularul de înscriere de pe www.invatatoareaanului.ro. , specificând în cadrul formularului de ce consideră că învățătoarea propusă de ei merită premiul de Învățătoarea Anului: ce o face să fie specială, cum s-a remarcat în timpul pandemiei, cum a reușit să-și țină clasa unită și să ajungă la fiecare copil, dacă a făcut un gest special în acest an dificil pentru elevi, orice lucru pe care părinții îl consideră important în propunerea lor.

Cea mai emoționantă, originală și de impact nominalizare va fi declarată câștigătoare.

Premii

Învățătoarea câștigătoare va primi diploma de Învățătoarea Anului 2021 într-un moment creat special de Mirela Retegan.


Copiii din clasa doamnei învățătoare vor primi cadou o întâlnire cu Gașca Zurli, chiar în sala lor de clasă. Fiecare elev va primi daruri de la Gașca Zurli, la fel și doamna învățătoare.

Momentul înmânării diplomei de Învățătoarea Anului 2021 va avea loc la școala unde predă câștigătorul, în prezența tuturor elevilor, a părinților și a celorlalte cadre didactice din școală. Momentul va fi cu totul special, pentru că elevii se vor bucura de personajele din Gașca Zurli, iar părinții vor putea să stea de vorbă cu Mirela Retegan.


În 2021, în premieră, îi invităm și pe educatori și învățători să scrie câte o scrisoare de apreciere pentru elevii din clasa lui. Orice copil își dorește să aibă o scrisoare în care este apreciat și pe care să o păstreze ca amintire peste ani și ani.


Campania Învățătoarea Anului este un proiect educațional inițiat de Mirela Retegan în 2016 și susținut de Fundația Zurli. Dorința Mirelei este să găsească acei învățători și educatori care prin meseria lor pot schimba lumea

A fost cel mai greu an școlar pentru copiii și cadrele didactice de pretutindeni. În ultimul an s-au petrecut foarte multe schimbări în educație. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm susținerea și aprecierea pentru învățătoarele, învățătorii, educatoarele și educatorii care s-a străduit să fie prezenți în viața elevilor, indiferent de mijloacele și de resursele de care au dispus.